Samrådsarena Norr

Stort tack till alla som var med och gjorde Samrådsarena/informationsmöte gällande Fristad Folkhögskolas framtid till ett riktigt bra möte!

Framtid Fristad (civilsamhället utanför skolan) efterlyste fakta från tjänstemän, personal och kursdeltagare och politiker i VGR:s berörda styrelser och utskott samt fastighetssidan för att försöka förstå hur allt hänger ihop.

Vi är glada för att alla våra engagerade politiker i region, stad och lokalt som hade möjlighet att vara med också fick en bra bild av vad det handlar om och vad en ev flytt av skolan kommer att innebära för Fristad som serviceort i Borås Norra.

Vill ni dela det som sas på mötet med någon som inte hade tillfälle att vara med, eller bara friska upp minnet, så finns liveinspelningen (2,5 timma) på Facebook framtidfristad men vi har också lagt videon på Youtube https://youtu.be/E-R29I_32HU för dem som inte har FB-konto.

Det blev ett mycket bra informationsmöte.

Fortsättning följer för Fristadbygdens bästa.

Här är länk till en skrivelse Framtid Fristad satt ihop och skickat till Västra Götalandsregionens politiker.

 

Uppdatering 23 juni

För er som undrar lite vad som hänt på Fristads Folkhögskola under våren så har vi här en länk till den senaste informationen på VGR:s hemsida. Här finns bland annat den fina lokalbehovsutredningen som tagits fram för Fristads Folkhögskola med den input som Framtid Fristad, Närhälsan i Fristad m.fl haft möjlighet att delta i. Vi har träffat Folkhögskolan digitalt vid 2 tillfällen.

Här är en länken till mötet till den 16 juni där alla handlingar finns.