Vårt Fristad -filmer om Fristadbygden

FILM: “VÄLKOMMEN TILL FRISTAD!”

Fantastiska Fristadbygden dokumenterades under 400-årsfesten av Borås Stad, bland annat i form av filmen “Välkommen till Fristad!”. Filmen är en gåva från Borås Stad och får fritt användas i reklam för såväl bygden som företagen och verksamheterna som finns här. Filmen är producerad av Borås TME, ett kommunägt bolag som verkar för att Borås, inklusive serviceorter, upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare.
Du hittar deras hemsida här.

FILM: “FRISTADBYGDEN -VÅR PLATS PÅ JORDEN”

Under 2021 har också Framtid Fristad tagit fram en kort film om Fristadbygden. Dels som en del i firandet av Borås 400 år, men kanske framförallt för att med stolthet och tacksamhet visa upp just vår plats i Borås och på jorden -Fristadbygden. Filmen är filmad och klippt av Tony Öien. Tony är uppvuxen i Fristad, men bor idag i Stockholm och arbetar professionellt som filmare för bland andra SVT. Du hittar hans hemsida här. I förarbete och idéer har han haft stor hjälp av Gabriel Öien från Framtid Fristad. Inläsning av texten i filmen är gjord av Inger Awenlöf, Fristad.  Även den här filmen är fri att använda.

 

Båda filmerna visar ett smakprov, en liten del av allt det fantastiska som finns i Fristadbygden. Men framförallt är det filmer som vi hoppas och tror andas värme och kärlek till bygden och människorna som bor här.
Mycket nöje!

Ps. Vi hoppas att kunna fylla på denna sida med fler filmer om Fristadbygden från alla möjliga håll och kanter. Så ut och skapa, visa oss Din film om Fristadbygden!