Nyhetsbrev hösten 2018

På gång i höst..

Vi vill börja med att tacka alla som kom till valupptakten i stationsparken. En mycket lyckad träff med våra politiker. Medborgarkontor och förbättringar inom äldreomsorgen var några av de saker som politikerna ville satsa på. Nu hoppas vi att våra politiker gör allt de kan för att se till att det blir så…
För er som missade valupptakten finns en inspelning från stationsparken. Filmen hittar ni i Framtid Fristads Facebookflöde eller via denna länk.

Nätverksgruppen Barn & Unga
Vi har deltagit i ett nätverksmöte som sammankallas av Borås Stad. En nätverksgrupp som består av representanter från Fritid, Kultur, Skola, Individ- och familjeomsorg/Fältverksamheten och Polisen. De arbetar utifrån lokala behov gentemot de gemensamma riktlinjer som är framtagna.
Nätverksgruppen Barn & Unga vill gärna ha in tips på otrygga zoner i Fristadbygden. Klicka på den gröna knappen nedan för att tipsa oss om otrygga zoner i Fristadbygden så vidarebefodrar vi informationen till nätverksgruppen.

Trafikforum
Något som vi jobbar med hela tiden är att få till en dialog med Trafikverket och Borås Stad angående de problem vi har med cykel/gångvägar och trafik i Fristadbygden. Tyvärr är detta ingen enkel nöt att knäcka eftersom båda parter bollar oss vidare mellan varandra. Trafikverket sitter dessutom i Göteborg.
Är det så att man vill engagera sig i “trafikfrågor” i Fristadbygden är man välkommen att höra av sig. Vi kan ordna ett arbetsmöte där vi bara diskuterar trafikfrågor. Prata med grannarna, samla ihop ett glatt gäng och anmäl ert intresse till info@framtidfristad.se

Byalagsträff
Borås Stad bjuder nu in till en intressant byalagsträff..

  • Datum:          17 oktober
  • Tid:                kl.18:00–20.00
  • Plats:             Stationshuset i Fristad

Borås Stad arbetar med lokalt inflytande med civilsamhället på många olika sätt. Ett sätt är att byalag, intresseföreningar, grupper, föreningar, ortsråd, från våra yttre kommundelar träffas. Vi lär av varandra, och byter erfarenheter och delger vad som är på gång. Små eller stora grupper finns i bostadsområden och mindre samhällen. Vi möter varandra och kommunens politiker och tjänstepersoner för utbyte kring tankar. Om problem och möjligheter i den lokala samhällsutvecklingen. Vid detta tillfälle ger även Borås Stad information om olika saker. Även ortsråden uppdaterar vad som är på gång.

Några datum att notera i kalendern

  • 17 oktober      – Byalagsträff i Stationshuset i Fristad
  • 7 november    – Frukostmöte på Tämta Ridklubb
  • 26 november  – Workshop Lokal Utveckling Fristad.                                                            Håll utkik! Mer info kommer om detta arrangemang.
  • 1 december    – Trädtändning
  • 5 december    – Frukostmöte på Högstadiet
  • 8 december    – Julmarknad
  • 14 mars 2019 – Årsmöte Framtid Fristad

Sist men inte minst..
Glöm inte era medlemsmöjligheter!
Annonsera utan kostnad en gång i månaden på Framtid Fristad Facebook sida. Eller vill ni synas med er logo på vår hemsida? Maila en JPG-fil till info@framtidfristad.se så ordnar vi annonseringen.

Ni har också möjlighet att lägga in gratisreklam i aktivitetskalendern som publiceras i Borås Tidning en gång i månaden. Maila annika@framtidfristad.se så ser hon till att ert evenemang syns med datum, tid och plats i BT.

Vänliga Hälsningar
Styrelsen Framtid Fristad